Minggu, 17 Mar 2024, 17:17:07 WIB - 166 View
Chord Kunci Gitar dan Lirik Lagu Balasan Janji Palsumu - Leon

"Lagu Balasan Janji Palsu", yang dinyanyikan oleh Leon, adalah sebuah lagu yang menceritakan tentang perasaan terluka dan kecewa seseorang terhadap janji palsu yang dibuat oleh pasangannya.

Tajuk lagu ini benar-benar menggambarkan bahawa lagu ini adalah tindak balas atau penghormatan kepada janji palsu yang pernah dibuat pasangan itu sebelum ini. Lagu ini menggambarkan perasaan kecewa dan pengkhianatan yang dirasai apabila seseorang menyedari bahawa janji yang pernah dibuat tidak pernah ditepati.

EM,AM,B,EM,B

Verse 2 :

Pada suatu waktu
Engkau bersumpah
B                    Em
Bahawa engkau ikhlas menyintaku
Dan engkau berjanji
B          (Em)
Akan setia kepadaku

Aku pun percaya
Sumpah setiamu
Lalu aku pun terima dirimu
Sebagai kekasih
C                    B
Ku serah oh jiwa dan raga ini
Hanyalah untukmu

Ulang verse 1
Ulang verse 2 (em)

Kesimpulan

Lirik lagu ini menggambarkan perasaan sakit hati dan kekecewaan yang mendalam, dengan penyanyi berasa sakit hati dengan sikap tidak jujur ??dan pengkhianatan pasangannya. Namun, lagu ini juga mencerminkan semangat move on dari pengalaman pahit ini dan move on.

Secara keseluruhannya, "Chord Balasan Janji Palsumu" ialah lagu yang menggambarkan perasaan kecewa dan kesakitan seseorang terhadap janji palsu pasangannya. Lagu ini menyampaikan mesej tentang kepentingan kejujuran dan kesetiaan dalam perhubungan, serta kepentingan untuk kekal kuat dan kuat walaupun pahit pengkhianatan.